Růže dračí

Nemůžu si pomoct, ale jakákoliv snaha napodobit pomocí korálků přesně a věrně jakoukoliv kytku a rostlinu obecně, mi přijde jako velký kýč. Proto mě moc nepotěšilo další soutěžní téma FBWT Růže, královna květin. Původně jsem měla v plánu vůbec se tohoto kola nezúčastnit, ale pak přišel nápad. Však nemusím otrocky napodobovat skutečnou růži a snažit se co nejvíc se přiblížit tomu, aby vypadala jako živá. Můžu si z toho udělat trošku legraci.



Takže základem mé růže je skleněný oko-kabošon. Bude to taková dračí růžička, muehehe. A tento základ doplní, jak jinak, tisíce korálků. Tentokrát to budou TOHO °11 v různých odstínech červené. Na ušití okvětních plátků volím tentokrát síťový steh, takže spotřeba skla je vysoká. Vynikající způsob, jak se zbavit různých zbytků - jednobarevné lístky by byly divné, nudné.

 


Ruku na srdce - je to kýč. Ale i tak mě to hodně bavilo a vyzkoušela jsem si zase něco jiného. Síťový steh, použitý na okvětní plátky, je úžasná věc a určitě ho zase někdy na něco použiju.

Komentáře

Oblíbené příspěvky