Brože, brože a zase brože! (vol. 1)

Vintage look buttonky na mých nových brožích.

I když korálím už kolem 7 let, nikdy jsem brože nedělala. Tedy - udělala jsem jednu pro svoji skoro-švagrovou na její speciální přání na šaty - zde shlédněte ten retro kousek. Myslím, že na první pokus to nebylo vůbec špatné. Je to šité čtyřkorálkem z českého rokailu a dozdobené voskovkama.


Ale teď zpět k novinkám. To jsem zase jednou neodolala proklatě nízkému kurzu dolaru a nakoupila z Ameriky krásné vintage look buttonky s ženskými obličeji. Moc moc se mi líbily a hned, jak jsem je v shopu viděla, bylo mi jasné, co z nich bude - brože. Proč? No co já vím, jednou jsem se do nich pustit asi musela :-) Navíc ty ksichtíky jsou takové zvláštní, jakoby každý z nich měl svůj skutečný příběh. Což mi dost usnadnilo vymýšlení názvů.

Všechny brože jsou vyšívané na filcu. Buttonky jsou k podkladu přilepené tavnou pistolí a pak ještě zašité, taže jejich vypadnutí určitě nehrozí. Z korálků jsem použila: japonské TOHO °11 a °15, voskové perle, ohňovky, sluníčka, kočičí oči, mačkanice. Všechno je šité Superlonem, jenom Večernice je šitá ještě Nymem, ale od té doby, co jsem objevila Superlon, už o Nymu nechci ani slyšet, jenom dopotřebovávám zbytky.

Večernice

Pohled plaché laně

Český lev

Nomádova milá

Jenny Suk

Čistá duše

Poison Ivy

Prateta bývala krasavice


Ták, a první várku broží bysme měli za sebou. Další buttonky čekají na zpracování. To be continued...


Komentáře

  1. Krasne, az to bere dech, maji opravdove kouzlo, a vy zlate ruce)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky