Gothic - 1. díl

Pořád tady ukazuju, co jsem vyrobila. Výsledky své práce. Ale co se vlastně děje před tím, než nějaký šperk vznikne? Jaká je cesta od nápadu k realizaci, jak se původní myšlenka mění a co všechno může ovlivnit finální podobu šperku? Zkusím ten postup zdokumentovat aspoň u některých šperků. Hlavně u těch, jejichž historie se začíná dlouho před tím, než vůbec vezmu do rukou korálky a začnu tvořit. U těch, kdy se prvně v hlavě vylíhne nápad jenom jako letmý záblesk, který pak po určitou dobu roste a zraje, až jej nakonec přenesu z hlavy na papír a z papíru se to pak pokusím přenést do nositelného šperku.

Teď zrovna je taková dobrá příležitost, protože se chystám realizovat šperk do soutěže na Beadforum.cz - kde je listopadovým tématem měsíce prostě a jednoduše Gothic. Vůbec nemám v plánu experimentovat s barvama a budu se držet své oblíbené černé. Už delší dobu uvažuju o nějakém výraznějším zpracování picasso jaspisu, který jsem si koupila letos na jarní burze minerálů v Tišnově. Jeden už jsem jednoduše zpracovala , ale teď počítám s něčím kapánek monstróznějším.



Stručně k první fázi vývoje soutěžního gotického šperku:
- bude to náhrdelník
- bude ze tří oblázků picasso jaspisu
- ty budou obšité černým TOHO rokajlem
- a spojené buď nějakými ornamenty šitými z ohňovek nebo kroužky podobně jako Blue Flame - a to je právě ta nejistota, díky které člověka nemůže tahle práce nikdy přestat bavit. Nevím, čím to spojím. Proto si to ani nebudu kreslit. Prostě prvně obšiju ten jaspis a uvidím, jak to bude celé dál...

Komentáře

Oblíbené příspěvky