Co jsem se naučila nového

Aby člověk neustrnul na místě, je třeba zkoušet stále něco nového. Proto jsem se pustila do učení pár nových technik. Čím víc základních technik člověk umí, tím větší má pak možnosti vlastního vymýšlení a tvoření...

Prvním pokusem byla dutinka Double spiral rope. Návod na ni najdete třeba tady. Není o moc složitější než Spiral rope, jen je prostě hustší, takže občas trefit správný korálek v základně je velmi napínavé. Dutinka ušitá tímhle stehem vypadá dobře, ale té svojí první jsem udělala jenom kousek - zvolila jsem příliš velké korálky pokud bych pokračovala a vyrobila tak celý náhrdelník, jeho nositelka by pak musela chodit skoro v předklonu - holt sklo má svoji váhu. Ještě někdy to zkusím udělat jen z rokajlu, zatím mé pokusy vypadají takto:


Chenille - další zvládnutá dutinka. Video návod je třeba tady. Celkem příjemná rychlovka, na můj vkus možná moc měkká. Udělala jsem z ní náramek pro kamarádku - jí se bude tato barevná kombinace určitě líbit, mně osobně ve spojení s chenille stehem nechává víceméně chladnou. Mnohem víc se mi chenillky líbí, když jsou dělané tón v tónu.

Jo a taky jsem si koupila na zahraničních blozích opěvované lepidlo E-6000, tak jsem zvědavá, jestli je to opravdu takový zázrak, jak se o něm tvrdí :-)

Komentáře

  1. Hi,Eva:
    The first spiral looks so difficult,that I'd have to study Your photo thoroughly to start and with the method of 'trial and error'/more - errors,than trials-hahaha:-))/ maybe,after the long and tiring suffers I'd be able to make some rows:-)
    The second one is very decorative and that one probably I'd make a little bit easier,if You gave me some more hints about it.
    generally-fine to get known the new techniques-they are very useful.The bracelet looks really impressive.
    Warm HUgs-Halinka-

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky