Ruth Fieldová: Příručka dámy v běhu

Ták, a je to přečtené. Musím říct, že jsem k téhle knížečce přistupovala s velkým despektem, a to čistě jenom kvůli jejímu názvu v originále - Run Fat B!tch Run. To mi totiž napovídalo, že kniha bude plná tankové (sic! nejde o překlep, ale odkaz na jemnost tanku) rádobyupřímnosti. A tu já nerada. A ano, byla tam.


V motivační části knihy se to jen hemží "tlusými krávami". Možná na to koukám tak odtažitě, protože já už jsem běžec a rozhodně žádnou motivaci nepotřebuju. Rozhodně ne takovou, abych si nadávala já nebo to za mě dělal někdo jiný. Dokonce i hodiny spinningu jsem si vždycky vybírala bez těch uřvaných instruktorů... Pokud někdo potřebuje nakopnout, aby se odhodlal k činu, prosím - doktorka Nesmlouvavá si ten kopanec do (jak jinak než tlusté) zadnice takové čtenářky jistě vychutná.

Co ale musím této knížce přiznat jako plus je to, že v jiných částech má rozhodně hlavu a patu a dobrý nápad. Rozhodně oceňuju autorčin plán pro ty, kdo chtějí začít běhat. Pokud budu někdy znovu začínat znovu (a vzpomenu si na tuhle knihu), budu postupovat podle něj.

Podtrženo sečteno - rozhodně Příručku dámy v běhu doporučím každému, kde bude chtít začít běhat. Pro ty, kdo už nějaký ten pátek běhají, to může být úsměvné čtení. A rozhodně bych ráda poznala někoho, kdo díky téhle knize začal běhat, dosáhl svého cíle (zhubnul - tak je kniha podaná) a běhá dodnes.

Komentáře

  1. Hi,Eva:
    Thank You for having stopped at my blog:-)
    I was-clearly saying-shocked:-)
    I can admit: I had a long break,but...on having seen Your comment I wasn't sure,it WAS YOU,or someone else.Started looking at Your Blog,seemed a bit familiar,but 'only a bit'.After having searched deeper in the previous posts-I recognized Your pretty Work:-)
    Now,I know-It's YOU:-)...and thanks a lot for the visit again.
    Best Greetings-Halinka-

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky