Včera večer poštou ranní...

Tak jo, úplně jsem propadla Postcrossingu. Už dřív o tom pár známých mluvilo, ale nijak mě to nezaujalo. Pak jsem jednoho krásného dne z nedostatku pořádné práce otevřena www.postcrossing.com, zaregistrovala se... a jak říká muž, zešílela. Hned po registraci a nastudování principu a pravidel jsem různě po netu objednala celkem 47 pohlednic, většinou z autorských fotek. Jo, prodražilo se to. Když jsem pak na poště zjistila, že "normální" pohledy třeba s naším městysem stojí třeba pětinu toho, co jsem dala za ty z netu, málem to se mnou seklo. Ale no co. To mě na tom právě baví - prohrabovat se hromádkou pohlednic a vybírat tu, která by se mohla nejvíc líbit příjemci, který na ni čeká třeba na druhém konci světa. Další věc, která na tom dost leze do peněz, jsou známky - po Evropě 25,- a mimo Evropu 30,-. Jupí, jak jsem byla nešťastná, když jsem neměla do čeho rvát peníze.

Za tři týdny, kdy postcrossuju, jsem odeslala 12 pohlednic, 4 z nich jsou ještě na cestě. Ty, které už dorazily k svým příjemcům urazily celkem 14355km. Přišly mi zatím jen 2 pohledy - a teda nic moc; doufám, že přijdou i hezčí.



Kamkoliv teď přijdu do papírnictví nebo knihkupectví, prohlížím taky, jaký tam mají pohledy. Mám prostě novýho koníčka a zatím mě dost baví.

Komentáře

Oblíbené příspěvky