Tři hvězdy

Nešiju jen šperky. Jednou za čas se pustím i do jiných věcí. Jako například teď, kdy jsem pro soutěž na téma "Hygge" ušila takovou slavnostnější dekoraci - třeba do okna. Třeba přiláká Ježíška :-)


Hvězdy jsou ušité ze tří barev japonského TOHO rokailu. Co jsem tak koukala po netu, hodně lidí je šije z válečkových korálků (Miyuki Delica, TOHO Treasures), ale já to zkusila z klasických round ve velikosti 11 a ono se to nejen dobře šilo, ale i to dobře vypadá. Barvy jsem použila slavnostnější, nicméně neutrální. Sice se celá ta soutěž teď vztahuje k Vánocům, ale chtěla jsem se vyhnout kombinaci červená-zlatá-zelená. Zvolila jsem proto černou, béžovou a zlatou. Takže ve finále to není čistě vánoční záležitost.

Vzorování hvězd jsem tvořila "za pochodu," nicméně na Etsy jsem si koupila prázdné grafy pro případ, že by se mi chtělo vymýšlet si nějaké složitější vzory. Rozhodně by bylo zajímavé vyzkoušet hvězdu ušít z patnáctek nebo i třeba z těch cylindrických korálků. Uvidíme, co bude dál. Krásný advent všem přeju.


Komentáře

Oblíbené příspěvky