Rouháš se bohům

Jak ten čas rychle letí... Není to tak dlouho, co jsem vyráběla a fotila náhrdelník pro soutěž s Nestejnými na téma Cirkus Humberto - a už tu mám náhrdelník pro téma "Maximalismus aneb Tady bydlí čarodějnice":

 ...maximalismus ...no prostě opak minimalismu, co teďka letí. Úkolem bude dostat na jednu fotografii co nejvíce předmětů (z nichž alespoň jeden bude dýně)...

Nápad na náhrdelník přišel z ničeho nic a zcela vyjímečně se mi podařilo začít hned tvořit, takže původní koncepce zůstala zachovaná až do zdárného konce.

Základem je ne zrovna malý přívěsek z asteroidního jaspisu, tygřího oka a skleněného kabošonu. S lebkou, když už řešíme ty čarodějnice. A taky z japonského rokajlu (TOHO, Miyuki), mixu úlomků různých minerálů (tygří oko, jaspis dalmatin, obrázkový jaspis), mačkaných korálků a korálků z kokosového dřeva.

Přívěsek je napojený na šňůru šitou z japonského rokaju. Poněkud netradičně je šňůra dost dlouhá, tedy aspoň na moje zvyklosti. Díky tomu náhrdelník nepotřebuje zapínání. Vše šito mým oblíbeným Superlonem. Nejlíp náhrdelník vynikne na hladkém, jednoduchém, jednobarevném oblečení.


Komentáře

Oblíbené příspěvky