Brož 'Rozkvetlá louka'

 Takovéto motivy se u mě neobjevují často. Obecně považuju vytváření květin z korálků za něco, čemu je lépe se vyhnout. Ale protože tématem dalšího kola výzvy našeho Fler Beadweaving Teamu byla 'Rozkvetlá louka,' a já slíbila, že v termínu dodám nějaký výrobek, musela jsem se pustit do toho.

Nebudu se tu dlouze rozepisovat o tom, jak jsem to nechávala až na poslední chvíli. Každopádně bylo to tak. Postupně jsem zavrhla všechny nápady na náušnice, náhrdelníky i náramky a rozhodla se pro brož. Hlavně tedy proto, že jsem rezignovala na nějaké abstrakce a zvolila doslovnou interpretaci tématu. A pak taky proto, že mi z korálkárny Rooya zrovna přišel roztomilý maličký koužek na vyšívání a já ho prostě musela hned vyzkoušet.

Po dlouhých letech jsem jako podklad pro výšivku zvolila Lacy's Stif Stuff. Jednak proto, aby mi doma neležela ještě déle, a jednak proto, že se na bílý podklad dá hezky rozvrhnout a předkreslit podklad pro vlastní výšivku. No a pak už to během pár (nekonečně dlouhých) nocí šlo takhle:


 
Začalo to nenápadným nápadem, který jsem si narychlo nakreslila (a pak i vybarvila) do diáře.
 
Pak jsem motiv překreslila na Lacy's Stif Stuff.
 
Pak už přišel čas na nastehování na podkladovou látku, upnutí do rámečku a našití prvních větších korálků.
 
Následovala první vrstva louky. Použila jsem různé odstíny zelené korálků TOHO °11. Plus pár °8.
 
Druhá vrstva louky...

 
... a třetí vrstva louky.
 
Slunce a mraky.
 
Obloha.
 
A je hotovo.

 

Co si budeme povídat - jeto kýč jak bič, ale i tak jsem s výsledkem spokojená.

Komentáře

Okomentovat

Oblíbené příspěvky