Tak já ten free form zkusím

Gianelle z Beadforum.cz zorganizovala už druhé kolo Freeform Challenge. Zúčastnit se, či nezúčastnit se? To bylo to, oč běželo... Rozhodnout se nebylo vůbec jednoduché. Na jednu stranu se mi vždycky líbila freerormová dílka svojí zdánlivou neuspořádaností a (v mnohých případech) monstrozitou. Na druhou stranu jsem velmi zřetelně cítila, že přesně před tímhle druhem korálkování zůstaly mé hranice. Nu což, zřejmě bylo na čase je posunout. Dokud nebyla vyhlášená challenge, nic mě do freečka nenutilo. Nic mě nenutí samozřejmě ani teď, ale beru to jako dobrou příležitost k tomu, pokusit se ty své hranice posunout zase o kousek dál. Přinejhorším se to vůbec nepodaří a já free šperk ani nedokončím - takže žádná tragedie.

A jak to vůbec celé funguje? Na Beadforu jsem se přihlásila Gianelle jako zájemce, zaplatila jsem za směsku a dost rychle jsem ji pak měla doma. Takovou směs korálků dostaly i ostatní účastnice a do začátku prázdnin je naším úkolem vytvořit z té směsi freeformový šperk (případně něco jiného, ale já budu dělat určitě šperk). Ke směsi si můžeme přidat podle uvážení i nějaký svůj materiál. Na výsledku našeho snažení ale musí být poznat, že byl vytvořený ze soutěžní směsi. Fotky výtvorů pak pošleme Gianelle, která na fóru vytvoří soutěžní galerii. Co se mi na téhle challenge líbí je to, že fotky budeme mít všichni v podstatě stejné - tj. na nejlíp bílém pozadí a bez svých podpisů či značek. Fotky taky neumístíme na svých webech/galeriích do té doby, než bude ukončené hlasování. Hlasující na fóru pak nebudou vědět, který šperk kdo vytvořil a bude to o to zajímavější. Samozřejmě je pár jedinců, kteří už mají svůj rozpoznatelný rukopis. Ale jak jsme se přesvědčili už v prvním kole, není snadné tipnout si tvůrce šperku.

Mno a z čehože to tvoříme? Mám tu jednu rychlofotku (focená z ruky na automat a s bleskem). Nejsou na ní všechny korálky, páč už jsem začala tvořit a udělat fotku mě napadlo až později. Ale pro představu o barvách a tvarch to snad stačí.


Držte mi palce, ať to aspoň dokončím - to bude takové moje malé vítězství.

Komentáře

Oblíbené příspěvky