Jsou věci mezi nebem a zemí,

které nejdou úplně snadno vysvětlit. Jako například to, proč mě tak moc uklidňuje šití krouceného herinku ze šesti... Vážně nevím, proč to tak je, když je to ve své podstatě čas kradoucí pakárna, která pomalu přibývá. Ale je to tak.

Zase jsem jednu ušila - tentokrát jsem nakombinovala český rokajl a TOHO round a to v takových barvách, aby se to pokud možno co nejvíce hodilo k přívěsku fosilního nippomo korálu, který jsem  ukořistila na ebay. Musím říct, že při výběru barev bych se byla bývala mnohem víc zapotila, kdybych v poslední objednávce TOHO bůhvíproč nepřihodila barvičku Ceylon Tomato Soup, ze které jsem pak byla nešťastná, protože mi přišlo, že se nemůže k ničemu hodit. A ejhle - čas rajské polévky nadešel celkem brzo. Přidala jsem k ní jablonecký rokajl čirý se zlatým průtahem a světloulince zelený. Barva byla vyřešená, spirála ušitá, zbývalo jen zavěsit ten korál.

Původně jsem ho chtěla jen pověsit na ten šlauch, ale pak jsem si (zřejmě v záchvatu šicího masochismu) vymyslela, že přívěsek obšiju. Ne přilepím na vyšívací podklad a pak obšiju - prostě jen obšiju, aby byla dostupná krásná struktura přívěsku z obou stran, z rubu i z lícu. Jenže takhle už jsem dlouho nic neobšívala, natož obdélníkový tvar! Kupodivu se zadařilo hned napoprvé. Teď přišel čas pro obrovskou pochvalu S-lonu AA v barvě Ash - ta nit snad vydrží všechno! Na to, že je to "jen" AA a já se k ní při šití nechovala zrovna šetrně, utahovala a stahovala korálky opravdu velkou silou, přes to přese všechno krásně vydržela, nezačala se třepit a i po několikerém navlékání do ouška jehly byly i její konce pořád použitelné. Obšitý korál jsem zavěsila, přidala říční perličku na ozdobu a náhrdelník byl hotový :-)

Komentáře

  1. Hi,Eva:
    Beautiful form of this pendant:fantastic shape.Very ubique embellishment-with that 'lonely' pearl:-)The color is so delicate and the simply twisted rope matches the focal,with the nice cab in an original way.
    Warm Greetings-Halinka-

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hello Halinka. The colors... I don't know yet if I like them or not :-) Wit it.hout the pearl was the pendant so sad - so I added it and I think it looks good. So I am happy you like it.

      Vymazat
  2. I think this is wonderful - love, love the colors. Greetings

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky