Ranmaru - projekt Freeform Challenge

Uzávěrka Freeform Challenge se nám prodloužila na 1. 8. ...

Konec napínání, přijde velké odhalení :-) Tak tady je - můj první freeform šperk - náhrdelník Ranmaru.

Výchozí směs korálků je vyfocena ve starším postu. Doplnila jsem k ní dřevěný filigrán, tyrkenitový oválek, pár mačkaných korálků a jednu vinutku. Pak taky u toho filigránu jsem dělala základní obšití TOHO z vlastních zásob. Materiálu mi zbylo jen málo malinko, možná z něj udělám nějaké easy náušičky k tomu náhrdelníku, ale zatím se mi fakt nechce.


Mám tady pár fotek z průběhu tvorby pro představu, jak pomalu to přibývalo. Ale je fakt, že to bylo spíš mojí lenností a dostatkem času na jeho realizaci. Kdyby byl býval deadline dřív, snažila bych se víc. Můj přistup byl spíše laxní :-) Některé korálkářky si svědomitě dělají před tvorbou návrhy, pečlivě třídí materiál... No a já si řekla - "Když freeform, tak freeform!" a na nějaké návrhy nebo přebírání soutěžní směsky se vykašlala. Prvně jsem obšila dřevěný filigrán, pak pár těch větších korálků a pak to zkusila prostě nablind nějak spojit. Držela jsem se tedy doporučení, které má Gi na svých stránkách - tj. rozšiřovat průběžně obě strany, aby byl výsledek aspoň plus mínus vyvážený a seděl dobře na krku.






Jaké budou další osudy Ranmaru? Prosté - budu ho nosit. Když ho u mě viděla kamarádka ještě v rozešitém stavu, líbil se jí a říkala, že až ho došiju, že by si ho koupila. Ale já ho neprodám. Nikdy neprodávám věci, na kterých se učím. Jednak jsou prostě první a tím jedinečné a tím mají pro mě citovou vazbu. Jednak přeci jen konkrétně u takového většího kousku si nejsem úplně jistá, co vydrží (šila jsem Superlonem AA a pořád mi něco říká, že jsem měla vzít D) a nerada bych, aby se na kamarádce rozsypal. Kdyby se to stalo mně, taky by mě to naštvalo, ale pořád lepší nas* já než smutná kamarádka.

Jo a galerii dalších soutěžních free šíleností najdete na Beadforu - tož kochejte se :-)

Komentáře

  1. Hi:

    Wonderful 'Freedom Challenge'.I love it-especially-'cause it's green:-)
    Best Greetings-Halinka-

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Halinka, thanks alot! The color scale was given for all the participants of the challenge ;-)

      Vymazat
  2. Hello Eva,
    your Freeform necklace is fantastic and the combination of colors are wonderful!!!,It´s also very interesting to see for myself how many of the individual elements of the necklace has been created.
    Best Greetings
    Marion

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj Evi,
    myslím, že Ranmaru se Ti moc podařil.
    Alex.

    OdpovědětVymazat
  4. Alex, díky, jsem ráda, že se líbí!

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky