No Men Run 2023

 V sobotu 22. dubna mi budík zvonil ve čtyři ráno. Nebyl to omyl. Vyrážely jsem s týmem na osmý (pro nás čtvrtý) ročník závodu No Men Run. Je to štafeta z Nového Města na Moravě do Velké Bíteše. Celkem 88 kilometrů, které je možné rozdělit mezi maximálně čtyři běžkyně. Je to závod jenom pro ženský, takže chlapi jsou povolení jenom jako řidiči a opečovávatelé závodnic. Nicméně my vyrazily tradičně bez chlapů. 


Tento rok se zase změnilo složení týmu. Staré dobré jádro zůstalo - tedy já a Lucka. Z loňska vydržela i Zuzka a novou posilou týmu byla Míša. Startovaly jsme v 6:30, předchozí dva ročníky jsme byly už v první startovní vlně, tedy v 6:00. Takže celkem pěkný posun (nejpomalejší týmy startují nejdřív, nejrychlejší týmy startují nejpozději, asi kolem 11 hodin). Jednotlivé úseky jsme si rozdělily spravedlivě - já běžela první a pátý, Zuzka druhý a šestý, Lucka třetí a sedmý, Míša čtvrtý a osmý. Píšu si to sem zase hlavně kvůli sobě, až budu za rok marně vzpomínat, kdo co běžel a budu líná hledat to v Garminech. Taky je škoda, že NMR nedrží historii týmů, abych se podívala, kdo co běžel v našem prvním a druhém ročníku. To ještě kromě mě a Lucky běhaly dvě Lenky, máma s dcerou.

NMR je zážitek, který vás dostane na kolena, totálně vás vyšťaví. A přesto se už teď všechny těšíme na další ročník. Ono to není jen o tom, že každá za den uběhneme plus mínus 20 kilometrů, ne v tahu, ale s časovou prodlevou. Je to taky o terénu - na většině úseků převažuje stoupání nad klesáním. Běží se povětšinou přírodou, ne vždy je tam, kde běžíte, cesta. Například letos byl místy potok nebo bažina.

Moje stoupání bylo 282 metrů na prvním a 387 metrů na druhém úseku. Přiznávám, že těch celkem 669 metrů kopců mi dalo zabrat. První úsek jsem hned zkraje pořádně přepálila a pak si zbytek cesty nadávala. Jako vždycky - bylo to v hlavě. Předsevzetí pro příští ročník - pořádně natrénovat a být víc v klidu.

Celkově jsem s výdledkem hodně spokojená. Se svým osobním ne, ale jako tým jsme dopadly dobře. Když srovnám výsledky, tak jsme doběhly s celkovým časem  11:07:50. Nedaří se mi dohledat loňské výsledky, ale třeba v roce 2019 jsme doběhly za 11:14:03 a v roce 2018 (to byl náš první NMR) dokonce 11:25:28. To jsme teda tenkrát i dost kufrovaly - mám to tu v blogu někde popsané. Takže celkově se zlepšujeme. A hlavně - baví nás to. Čím dál tím víc :-)

Vybíhám na první úsek:

Podpora týmu na trati:

Dobíhám na předávku mezi prvním a druhým úsekem (ano, na výrazu musím zapracovat):

Předávka mezi pátým a šestým úsekem:


A tady jsme konečně v cíli:



Tak sportu zdar a za rok zase na značkách :-)


Komentáře

Oblíbené příspěvky