Hvězdicově šílená...

Poslední dobou jsem byla nějak bez nálady a hlavně bez nápadů. Měla jsem před sebou na stole hromadu korálků a kroužků, ale vůbec jsem nevěděla, co s nimi... 


A pak jsem si vzpomněla na hvězdice - poměrně snadno se šijí a vypadají dobře. Všechno, co na ně potřebujete, je rokail ve dvou velikostech a umět herringbone a peyote stehy (vlastně ani ty stehy umět nemusíte, ono to jde celkem dobře tak nějak samo od sebe).



Tak jsem začala šít hvězdice - jednou jsem šila dokonce i v práci! Když jsem jich napočítala 16 hotových, řekla jsem si, že je na čase je zapracovat do šperků a začít zase s něčím jiným... Nejen hvězdicemi živ je člověk.



První várka hvězdic - TOHO velikosti 8, 11 a 15 (Inside-Color Crystal/Gold Lined, Opaque Light Beige, Opaque-Frosted Light Beige) - a je z nich jednoduchý náhrdelník bez zapínání a náušnice:





Druhá várka - TOHO 8, 11, 15 (Opaque Jet, Silver-Lined Smoky Topaz). Hvězdice jsem doplnila říčními perlami a vinutkami:





Třetí várka - TOHO 8, 11, 15 (Opaque Jet, Silver-Lined Light Grape), ze které jsou náušnice a náhrdelník:


A nakonec hvězdice z TOHO 11 a 15 (Inside-Color Rainbow Crystal/Light Capri, Silver-Lined Light Topaz), zpracované do náušnic:



Komentáře

  1. Ahoj, oslovili jsme Tě, protože jsi česky píšící bloger.


    když jsme před pár dny přešli z jiné služby na blogspot.com, jediné co tu chybělo byla komunita blogerů a tak se zrodil nápad zkusit si jí vytvořit.

    A proto tu je "Clausa Societatis" (z lat. "uzavřená skupina").

    Náš záměr je sdružovat české a slovenské blogery z blogspotu. Aby člověk lépe nalezl zajímavé blogy pro čtení a naopak pro svůj blog nalézt čtenáře.

    Jenže k tomu potřebujeme další blogery. Proto Tě zveme na http://clausa-societatis.blogspot.com , který by měl sloužit právě tomuto účelu.

    Určitě by jsme se časem chtěly pokusit o nějaké zábavné projekty.


    Pokud se tedy budeš chtít k nám přidat, přihlaš se na blog popsaný výše (komentářem nebo jako čtenář).

    Za Clausa-Societatis Aiquen a Veverka Bí

    OdpovědětVymazat
  2. Tak jsem vyřídila důvod návštěvy.
    Tyhle výrobky nemají chybu, chtla bych být takhle šikovná. Největší můj úspěch, byly košíčky z korálků (jako bývaly dříve korálkové ozdoby na stromek), ale byly všelijak šišatý, asi mám prostě levý ruce...:D To se musím přihlásit k odběru novinek a kochat se:-)

    OdpovědětVymazat
  3. Veverko, díky za chválu... já bych zase asi neuměla ty košíčky, jak píšeš :-) Na Clausa-Societatis Aiquen se podívám...

    OdpovědětVymazat
  4. Jsme rády, že jsi se přihlásila:)

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoj ty výrobky jsou úžasný :)

    OdpovědětVymazat
  6. Už jsem Tě zaregistrovala na Deviantartu a jsem ráda, že jsem teď narazila i na Tvůj blog. Máš naprosto fantastické věci a jsi hrozně, opravdu hrozně šikovná! :o) Já s korálky právě začínám, zkouším jednoduché náušnice a různé drobnosti z rokailu a rozhlížím se po všemožných tutoriálech. A nad Tvými výtvory mi pravidelně padá brada na stůl! :o)

    OdpovědětVymazat
  7. Soav, díky, rdím se nad tou chválou... Každopádně pokud Tě korálky opravdu chytnou, můžu Ti jako dobrý zdroj informací doporučit http://beadforum.cz/

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky